Vad är jackpott

Alla spel som går ut på att vinna pengar har en högsta vinst. Den varierar i storlek beroende på spel, och ibland kan den nå enorma proportioner. Det handlar om jackpottspel, som adderar en helt ny dimension till spelandet.

Jackpott

Det finns främst två typer av jackpottar. Den första är synonym med högsta vinsten och betyder helt enkelt att du har dragit den bästa vinstlotten. Vinstsumman är fastställd på förhand och varierar inte efter insats eller tidigare spelande. Det innebär att du kan se redan innan du börjar spela hur stor högsta vinsten är, och när du inser att du har vunnit jackpotten vet du precis hur mycket det kommer rassla till på spelkontot. Jackpott hittar du i många sorters spel. Det är väldigt vanligt inom travvärlden där vinsterna kan vara väldigt stora, men återfinns såklart också på enarmade banditer och videoautomater online, där summan är förutbestämd.

En annan form av jackpotten är den progressiva jackpotten. Det är den sortens jackpot som gör betydligt större vinster möjliga. Med en progressiv jackpott är vinstsumman nämligen inte fixerad på förhand utan varierar beroende på andra variabler. Ofta växer den i takt med att fler insatser satsar på spelet i fråga. När någon drar jackpotten och kammar hem storvinsten går jackpotten ner till en grundnivå igen. Därefter påbörjas samma process där den växer för varje gång som någon satsar pengar utan att vinna högsta pris.

En specialform av progressiva jackpottar är de enorma varianter som låter flera olika spel gå in i varandra och dela jackpott. På så sätt skapas gigantiska nätverk av olika spel där de potentiella vinstsummorna närmar sig ofattbara nivåer. Det är ett smart sätt för spelsajterna att få gratis marknadsföring eftersom astronomiska vinstsummor resulterar i skriverier. Dessutom adderar det en extra krydda för spelarna som drömmer om de där mångmiljonbeloppen. En

sammanlänkad jackpott gör dock att antalet spelare också mångdubblas, vilket innebär att chanserna minskar för att vara den utvalda och lyckliga vinnaren bland alla andra.