Poker – från online till live

Det enklaste sättet att börja med poker idag är att göra det online. Antalet personer som har spelat poker på nätet men aldrig provat det live är nog fler än många tror. Att gå från onlinepoker till att spela det live kan dock vara en stor omställning och här tittar vi närmare på vad det är man måste förbereda sig för.

Ska man spela i Sverige måste man ju förbereda sig för en av två fall. Antingen spelar man på ett av Cosmopols casinon, eftersom poker är spel om pengar är detta de enda platserna man kan göra detta och följa lagen. Eller så spelar man utan pengar som insats och bara för skojs skull, varpå man kan spela var som helst. Utanför Sverige kan det finnas betydligt fler alternativ. Det går till och med att göra det på en pokerkryssning.

När man går från att spela online kan man ha fått erfarenheten av att spela på flera bord samtidigt. Och det säger ju sig själv att detta är omöjligt i livepoker. Att kunna koncentrera sig fullt ut på ett enda spel kan då bli något av en omställning.

Samtidigt måste man även förbereda sig för att händerna tar längre tid. För en onlinespelare kan detta bli något av en test av tålamod, men kan man bara klara av detta test kommer man snabbt kunna uppskatta nöjet av livepoker.

Slutligen måste man tänka på hur mycket man egentligen visar. När man spelar online finns det ju ingen som kan se ens reaktioner och på så sätt läsa av en. Pokerface är något man behöver kunna ha när man spelar livepoker, annars kommer erfarna spelare veta exakt hur de ska agera för att ta så mycket av ens pengar de bara kan.

Kan man bara se till att förbereda sig för dessa förändringar kommer livepoker vara något man vill uppleva gång på gång.